בית

“הישן יתחדש, והחדש יתקדש”

     ברוכים הבאים לאתר התדמית של יקב קדש ברנע, המתוחזק ע”י מועצה אזורית קדש ברנע. לפני כשנה עבר היקב מתיחת פנים ומיתוג מחדש וכיום הפנים החדשות שלו הינן “יקב רמת נגב”.

wines

דמיינו מרחבים צחים שטופי שמש בל ליבו של המדבר, ימים חמים ולילות צוננים, השקעה ללא פשרות וטיפוח הגפן ללא כל גבולות, גביע של יין אדום וטוב המעלה בכם רגשות עזים, בקיץ ובחורף, בסתיו ואביב, לבדכם או יחדיו, אתמול, מחר ועכשיו.

יקב קדש ברנע אשר הינו גאוות הנגב והדרום כולו, הוקם בשנת 2000 על ידי משפחת צדוק אשר נמנית בין המשפחות המומחות בארץ בגידול וטיפוח זנים יוקרתיים. משפחת צדוק שוכנת במושב קדש ברנע אשר בנגב.

הודות לסוג האדמה הייחודי ולאקלים המדברי הכל כך אופייני לנגב, משפחת צדוק מייצרת ביקב קדש ברנע (כיום יקב רמת נגב) מגוון עשיר של יינות אדומים ויינות לבנים. כל אחד מהם עם ניחוח וטעם עשיר, שונה ומיוחד לו ולמדבר הצחיח.

באתר זה ניתן ליהנות מקריאה על מגוון סדרות היין המשובח שמציע היקב, לצד מידע מדוייק אודות כל סוג יין ומרכיביו המלאים.

סדרת קדש ברנע

סדרת קדש ברנע, הלוא היא סדרת הדגל של היקב עוד מימיו כ”יקב קדש ברנע” הינה סדרה קלאסית של יינות, עם מאפייני פירותיות וצעירות, בהתבגרותה תקופה של כ-10 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי משובח.

הסדרה כוללת כארבעה סוגים של יינות משובחים מהזנים קברנה סוביניון, מרלו ופטיט ורדו, שיראז ויין רוזה. כל היינות הללו הינם נגישים לכל אוהבי היין באשר הם אשר מחפשים תמורה הולמת למחיר השקעתם.

סדרת נווה מדבר

סדרת נווה מדבר הינה סדרת יינות ריזרב אשר מיוצרת מענבים איכותיים ומובחרים, אשר גדלים בחלקות הנבחרות של כרמי קדש ברנע ובחוות השונות אשר בהר הנגב. הבציר הינו ידני והוא נעשה בשעות הקרירות של הבוקר המדברי. היין ככלל עובר תהליך תסיסה מיוחד ומבוקר ולאחר מכן תהליך יישון ממושך בחביות עץ אלון משובח.

מאפייניה המובהקים של סדרת נווה מדבר הינם ריחות וטעמים יחודיים אשר משלבים בין טעמי הפרי לבין תהליך התסיסה וההתבגרות של היין עצמו בחביות. יינות הסדרה הינם נווה מדבר אדום ונווה מדבר לבן.

סדרת רמון

סדרת רמון הינה הסדרה המובחרת ביותר של היקב. בכל שנה במהלך עונת הבציר נבחרים מהכרמים השונים של היקב שיחי הגפנים המשובחים, האיכותיים והמצטיינים ביותר, כאלה שהניבו את הפרי המעניין והטוב ביותר בעונה.

תהליך ייצור היין בסדרה זו מתחיל בזמירה של שיחים אלה ודילולם בזמן הגידול על מנת לשמר את היבולים בצפיפות נמוכה כך שאיכות הפרי הגבוהה תישמר.

כרמי היקב

איזהו מכובד, המכבד את הבריות – כרם קדש ברנע

כל יקב אשר מכבד את עצמו ומכבד את לקוחותיו, יודע גם כי על מנת לייצר יין משובח וטוב יש לכבד את הכרם שלו ולהשקיע בה את מירב המשאבים. הנטיעה של כרמי יקב קדש ברנע (כיום “יקב רמת נגב”) החלה בשנת 1996 ומשתרעת על פני 60 דונמים של אדמת נגב מדברית וצחיחה. אדמה ישראלית טהורה זו הינה אוורירית, עשירה במינרלים טובים ונהנית משמש חמימה במהלך היום, בעוד בשעות הלילה רוח קרה וצוננת מלטפת אותה הלוך ושוב. כל התנאים האלה מאפשרים גידול משובח של זני ענבים אדומים שיום אחד הופכים ליין אדום מובחר ומשובח.

השמש הקופחת מהווה סיוע חשוב לתהליכי הגדילה והצמיחה של הכרמים, יחד עם תהליך הפוטוסינטזה הטבעי השואב אנרגיה מן השמש ויחד עם הקור המקפיא בלילות הקרים מחשלים את הגפנים ועוזרים ליקב לתת יינות מובחרים ויוקרתיים לכל המבקש.

כרמי קדש ברנע וחולות חלוצה הינם מן הכרמים המובילים ביותר באיכותם בעולם כאשר מדובר בכרמים מדבריים. תנאי השטח והאקלים מאפשרים לגפנים הגדלות בכרמים אלו לנפק ענבים מובחרים שבבוא הזמן נהפכים ליין מזוקק וטהור אשר מגיע מהר למדפי חנויות היין ומשם לגביעים של חובבי היין אניני הטעם ברחבי העולם.

כי יין ישראלי אמיתי, זה יין מקדש ברנע.

מה חשוב ביין

מה חשוב ביין

עולה השאלה, אז איך בכלל טועמים יין?

הסוגייה הזו של טעימת היין היתה במשך המון שנים כרוכה בהרבה מאוד טקסים מלאים יומרה ומעורפלים כהוגן. טקסים אלה גרמו למצב של רתיעה של הרבה אנשים שפשוט אוהבים יין בגלל מה שהוא. לכל אדם בעולם שלנו יש דרך משלו ומעין טקס משלו ליהנות מן היין שהוא לוגם, אך יחד עם זאת ישנם אוהביו חובבי יין שמאוד מעריכים ואף ניהנים מהתהליך המסורתי של טעימת יין. שלב אחרי שלב, מההתחלה ועד הסוף.

הדבר הכי חשוב לזכור ולא לשכוח הוא – בשורה התחתונה, טעים לי או לא?

טעימה מקצועית? מה הקטע?

ניתוח ואנליזה של יין הוא חלק אינטגרלי מהעבודה היומיומית של אנשי הענבים, שמבססים את פועלם בתעשיית היין. האנשים הראשונים ברשימה הם ….מי אם לא? הייננים, הם אלה שאחראים על התהליך של ייצור היין. הם אלה שטועמים כבר משלב הענב בתוככי הכרם ובמשך כל שלבי תהליך ההכנה של היין, התשבלותו והפיכתו מבוסר לבשל. אפשר לקחת את התהליך ולהשוות אותו במעט לעבודה של שף אשר מוכרח לטעום את כל חומרי הגלם עד תהליך סיום הכנת המנה, רק ככה הוא יכול לוודא את טיבה.

בין אם אתם חובבים של יין או צרכנים קבועים שלו, תהליך הניתוח של היין מלמד אתכם על מרכיביו השונים, הם כוללים את צבעו, הארומה שלו, וטעמו כמובן.כל  אלו מהווים חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהאופי של היין שאתם טועמים ומהאיכות שלו.
לתהליך אנליזה של יין יש  תרומה מכרעת בהגברה של רמת ההנאה מהיין, והוא חשוב במיוחד במקרים בהם מתבצעת מה שנקרא “טעימה עיוורת” (הכוונה היא כאשר אנו טועמים יין אשר אין לנו מושג קלוש לגביו מלבד הטעם שלו).

אז מהם השלבים של ניתוח יין מקצועי ואמין?

1. צבע היין והמראה שלו

איך עושים את זה? הטו את הכוס לכיוון מסויים בזווית של כארבעים וחמש מעלות, והשתדלו שהרקע אליו אתם מטים הינו לבן. הרקע יעזור להבחין בצבע. הצבע של היין שנמצא בכוסכם מעיד המון על היין, החל מהמקום בו הוא גדל, הזן שלו, בן כמה הוא, ועד פרטים על תהליך הייצור שלו.

2. מהו הגוון של הצבע?

כאן זה נהיה כיף, הרי לכל זן של כל ענב מכ ליין יש צבע שונה, לא? הצבע השונה לרוב מעיד ומגיע מסוג הצבע של הקליפה של אותו ענב. לוגמא, צבע סגול חזק הוא ענב הסירה. לעומתו, ענב פינו נואר אשר צבעו אדום בהיר, ונוטה אפילו לכתום. אם גוון היין הוא מעט חום אזי מדובר על יין אדום מוחמצן, דבר שדומה גם ליין לבן שצבעו צהוב. בשני המקרים – אל תשתו את היין ואל תקנו אותו. הוא כבר לא טוב.

3. מראה היין. אטום וסמיך או בהיר ופתוח?
חוק אצבע פשוט – יינות צעירים הם שקופים יותר, לעומת יינו שהתבגרו והתיישנו, והם יותר כבדים ועקב כך גם יותר חשוכים. זכרו זאת היטב.

4. האם היין צלול? בואו ונבדוק
היין נראה מעונן או לא בריא? יש בו חלקיקים? אם כן, בצעו פניית פרסה והרחיקו ממנו מהר. היין הזה הוא לא טוב והוא לא בשבילכם.
חשוב לשים לב, משקעים הם אינם דבר רע בהכרח, אך יש לוודא שאתם נותנים להשם לשקוע ואז לטעום את היין לפני שאתם חורצים א תגזר דין היין.

5. שלב פתיחת היין
לאחר שמזגתם מן היין, שימו לב שלא מזגתם הרבה. התחילו לסובב את הכוס באופן מעגלי. על ידי זה היין יוציא ניוחות ויגלה את עצמו מלפניכם.

6. מהו ניחוח היין
היין מריח טוב או לא? אם לא, ברור לכם מה טיבו. אם כן, זהו רק עוד פרמטר בדרך ליין המושלם.

7. הפגמים שביין
מעבר לריח, יש עוד דברים שקופצים מהר מאוד לעין ולאף כמו חלקיקים וגושישים וכמובן עובש.

8. האם יש לו אופי ארומטי
שמעתם פעם מישהו שאומר שליין יש טעם של אדמה? זהו לא שקר, זה מעיד על יכולותיו של הטועם. שהרי אם תתרכזו ביין, תצליחו ללקט מעט על אופי גידולו ואופי הסביבה שממנה הוא הגיע.

9. תהליך של התיישנות בחביות עץ
אחד הדברים שמוסיפים ליין טעם נלווה זה התיישנות בחביות עץ. בפעם הבאה שאתם טועמים יין נסו לראות אם אתם מצליחים לעלות על זה.

10. גילו של היין
יין צעיר משמעו ריח טרי וצעיר, יין מבוגר משמעו ריח מפותח עם ארומה מורכבת.

שלב הטעימה:
קחו לגימה קלה ואל תבלעו אלא פזרו את היין ברחבי חלל הפה שלכם על מנת שיגע בכמה שיותר נקבוביות ונקודות טעם. דבר זה יפיץ את היין היישר אל תוך בלוטות הטעם שלכם.

וכך תדעו – האם היין טוב או רע, צעיר או מבוגר, טעים או לא. תבלו…

נווה מדבר אדום 2014

נווה מדבר אדום 2014 הינו יין מסוג אדום יבש.

הרכב היין:

יין יחודי זה הינו בעל הרכב של כ-50% קברנה סוביניון, כ-35% פטי ורדו וכ-15% מרלו

תכולת היין:

כ-750 מ”ל, 14% כוהל בנפח

מאפייני היין:

יין מיוחד ועשיר זה הינו יין דגל של יקב רמת נגב, והינו בעל גוף מלא ועשיר. עם תאנינים מוצקים וחמיצות עדינה אך עם זאת בעלת נוכחות, מבינים מיד כי מדובר ביין מובחר ויחודי. צבע היין הינו סגול ובעל עומק ועזות, בעל נטייה לצבע שחור אשר מתקבל ע”י תהליך מיוחד ומורכב של סינון גס, ולאחריו ייצוב ושמירה קפדנית של היין מפני מגע עם חמצן.

נגב קדש ברנע 2010

נגב קדש ברנע 2010 הינו יין מסוג אדום יבש.

הרכב היין:

היין מורכב משילוב (“בלנד”) של כ-50% קברנה סוביניון, כ-30% שיראז וכ-20% קברנה פראנק

בגרות:

יין זה התבגר כ-10 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי בלבד

תכולת היין:

כ-750 מ”ל, 13% כוהל בנפח

מאפייני היין:

יין זה הינו בעל גוף מלא, בעל תאנינים רכים ביותר באיזון נעים בין הטעמים השונים של הענב לטעמיה של חבית עץ האלון. בעת הטעימה, מוגרשים בפה טעמים עשירים של פירות יער, יחד עם עשבי תיבול טריים, ניחוחות של זיתים שחורים ורמזים קלים של שוקולד מריר.